Su 04.10.2020 18.00 Ritarihuone,
Ritarikatu 1, 00170 Helsinki

RECORDARE VENEZIA

Barokkanerne Norjasta vierailulla
Vivaldi – Castello – Bassano – Galuppi – Marini – Uccellini – Legrenzi

Ingeborg Christophersen, nokkahuilu
Barokkanerne

Nokkahuilistivirtuoosi Ingeborg Christopherson ja Barokkanerne vievät kuulijat matkalle Venetsiaan, Adrianmeren helmeen, joka oli aikoinaan eräs maailman mahtavimmista ja rikkaimmista kaupungeista. Merellisen Venetsian tasavallan 1600- ja 1700-lukujen musiikillista perintöä esitellään Giovanni Bassanon, Dario Castellon, Baldassare Galuppin, Giovanni Legrenzin, Biagio Marinin, Marco Uccellinin ja erityisesti Antonio Vivaldin teosten kautta.

Ohjelman johtotähtenä on nokkahuilu. Vivaldin lukuisat virtuoosiset nokkahuilukonsertot kuuluvat ehdottomasti vaativimpiin ja upeimpiin kyseiselle instrumentille kirjoitettuihin teoksiin. Ne kuvaavat venetsialaista prestezzaa, jossa sävellysprosessia luonnehti suunnaton luomisen vauhti yhdistettynä mestarilliseen muodon tajuun.

Oslossa kotipaikkaansa pitävä Barokkanerne – Norwegian Baroque Ensemble muodostui Barokkanernen ja Norjalaisen barokkiorkesterin sulautuessa yhteen. Molemmat yhtyeet olivat syntyneet 1980-luvun lopulla, olleet Norjan johtavia vanhan musiikin yhtyeitä ja esiintyneet useilla eurooppalaisilla festivaaleilla. Ingeborg Christophersen taas on Norjan parhaimpia nokkahuilisteja, jonka arvostus perustuu taiturillisuuteen, musikaalisuuteen ja kutsuvaan tapaan esittää musiikkia.

Kesto: 1 t 45 min (sis. väliajan)

Pauliina Fred alustaa konsertin Ritarihuoneella 4.10. kello 17–17.30.

(Barokkanerne. Kuva: Jonathan Vivaas Kise.)

Lipunmyynti alkaa 20.8.2020 kello 9. Silloin ovat tiedossa myös mahdolliset erityisjärjestelyt, kuten rajoitettu yleisömäärä, hygieniaohjeistukset jne.

Liput 14,50/29/37 € käsittelykuluineen (hinta paikan mukaan) + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet, ticketmaster.fi ja ovimyynti, mikäli lippuja on jäljellä.

Pyydä ryhmällesi tarjous lipuista: lippu@fibo.fi.