To 08.10.2020 19.00 Saksalainen kirkko,
Bernhardinkatu 4, 00130 Helsinki

LE ROI DE SOLEIL

Drottningholmin barokkiyhtye vierailulla
Rameau – F. Couperin – Marais

Drottningholmin barokkiyhtye

Drottningholmin barokkiyhtye vierailee festivaalilla ohjelmalla, joka esittelee Ludvig XIV:n eli Ludvig Suurena tai yksinkertaisesti Aurinkokuninkaana tunnetun Ranskan hallitsijan aikaista musiikkia. Aurinkokuninkaan ympärillä vaikutti laaja joukko merkittäviä poliittisen, sotilaallisen ja kulttuurisen kentän henkilöitä. Yhtyeen valitsema ohjelma esittelee muutamia aikakauden erittäin tunnettuja mutta myös joitakin pimentoon jääneitä säveltäjiä. Illan säveltäjänimiä ovat esimerkiksi Jean-Philippe Rameau, François Couperin ja Marin Marais.

Drottningholmin barokkiyhtye perustettiin vuonna 1971, ja sillä on ollut vuosien saatossa mittava vaikutus ruotsalaiseen vanhan musiikin kenttään. Lisäksi Drottningholmin barokkiyhtye on yksi vanhimmista ellei jopa pisimpään vaikuttanut vanhan musiikin kokoonpano Euroopassa. Vaikka jäsenet ovat vaihtuneet aikojen saatossa, sama into tutustua niin uusiin kuin piiloon jääneisiin salaisuuksiin – joista osa kuullaan myös tässä vierailukonsertissa – on yhä erittäin vahvasti läsnä yhtyeessä.

Kesto: 1 t 30 min (sis. väliajan)

(Drottningholmin barokkiyhtye. Kuva: Bengt Wanselius.)

Lipunmyynti alkaa 20.8.2020 kello 9. Silloin ovat tiedossa myös mahdolliset erityisjärjestelyt, kuten rajoitettu yleisömäärä, hygieniaohjeistukset jne.

Liput 30/25* € käsittelykuluineen + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: Ticketmasterin myyntipisteet, ticketmaster.fi ja ovimyynti.

Pyydä ryhmällesi tarjous lipuista: lippu@fibo.fi.

* alennusryhmät