Festivaalikuvia Muistoja aiemmilta festivaaleilta


Angels´ Share tarkoittaa viskin valmistuksessa syntyvää hävikkiä. Se on myös Nico and the Navigators -ryhmän hovi- ja pubikulttuurien vuorovaikutusta käsittelevän produktion nimi. Esitys Suomessa oli vuonna 2017 Uudessa Paviljongissa Kauniaisissa. Muusiikin kokoamisesta vastasi festivaalin taiteellinen johtaja Georg Kallweit. Festivaaliteemana oli kiista ja sopu, konflikti ja ratkaisu.

Friends of Amarillis on koskettava tarina kahdesta muusikosta, jotka sulosävelin koittavat valloittaa harpistikaunottaren sydämen. Vaikka musikantit käyttivät kaikki mahdolliset keinot, oli lopputuloksena se, että harpisti lähetti amorin nuolen kohti yleisöä. Kolme muusikkoa, ääni- ja valoefektit loivat välillä orkestraalisia tunnelmia kutkuttavaa huumoria unohtamatta. Festivaaliteemana oli vuonna 2016 mitä rakastan.

Koululaiset ja nuoriso ovat perinteisesti saaneet omat esityksensä. Samoin festivaaliohjelmaan on kuulunut sairaalakonsertti ja vierailuja vaikkapa kodeissa. Vuoden 2017 Krich! oli vaikuttava Heike Henningin ohjaama teos, jossa esiintyi taiturimainen Bachs Erben -nuorisobarokkiorkesteri, jota valmentavat Akademie für Alte Musik Berlinin muusikot. Krich on vanhaa saksaa ja tarkoittaa sotaa. Teoksessa nähtiin vaikuttavia break dance -esityksiä Turkkilainen musiikki kohtasi barokin. Bachs Erbenistä on kasvanut merkittäviä barokkimuusikoita, joita kuullaan Keski-Euroopan tärkeissä yhtyeissä.

Utopia-kuorolla oli vuoden 2016 festivaalilla Kalevala-aiheinen ohjelma osana vaelluskonserttia, jossa yleisö kulki eri paikoissa noukkimassa kokemusmaistiaisia. Lisäksi kuoro esitti festivaaliyhtyeen kanssa Purcellin musiikkia päätöskonsertissa.

Encanto House Band on ollut festivaaliyhtyeen nimi. Siinä on soittanut Suomalaisen barokkiorkesterin jäseniä yhdessä ulkomaisten vieraiden kanssa. Parhaimmillaan yhtyeessä on ollut samanaikaisesti kolmen eurooppalaisen barokkiorkesterin konserttimestareita ja muita soolosoittajia. Iltamissa ollaan kuultu myös Encanto Tango Band -soitantaa.

Marionettiooppera oli yksi Encanton ensimmäisistä suurista voimanponnistuksista ja se sai myös huomattavan paljon mediahuomiota. Projekti toteutettiin monikansallisena yhteistyönä.

Festivaali on tuottanut myös uusia teoksia kuten Rabelaisin Gargantua -kirjasta inspiroituneen vanhaa ja uutta musiikkia yhdistävän pastissi-teoksen. Ideanikkarina oli luutisti Andreas Arend.

Andreas Arend ja nukke.

Ensemble Thios Omilos ja upeaa yhtyelaulutaidetta.

My Dearest, my fairest -taituriesitys by Joanna Dudley & Juan Cruz Díaz